Suroviny: Bio hovězí maso Bulgur Mrkev Cibule Česnek Řepkový olej Tymián Pepř Sůl Postup: Libové bio hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci řepkového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a plátky česneku, orestujeme, přidáme [ více... ]
Suroviny: Ledový salát Cirzna Mozzarela Grahamová bageta Petrželka Provensálské koření Špetka soli Postup: Lehký salát připravíme snadno. Ledový salát nakrájíme/natrháme na menší kousky, důkladně propláchneme. Cizrnu použijeme uvařenou již vychladlou (případně můžete použít z konzervy např. Bonduelle Vapeur), [ více... ]
Suroviny: Rýže natural Konopná semínka Rýžové mléko Kokosový cukr Sůl Postup: Rýži propláchneme ve studené vodě a nejlépe přes noc necháme namočenou ve vodě. Ráno slijeme vodu, ještě jednou propláchneme a dáme vařit. Na 1 porci potřebujeme [ více... ]
Suroviny: Špenát Brambory Vejce Cibule Česnek Niva Olivový olej Sůl Pepř Drcený kmín Miso pasta (bio bujón) Postup: Na lžíci olivového oleje si lehce orestujeme nakrájenou cibuli na drobno, přidáme nakrájenou/ nastrouhanou 1 velkou bramboru a česnek. [ více... ]
Suroviny: Černá čočka Červená řepa Paprika Hrášek Jarní cibulka Krůtí šunka Zakysaná smetana Hořčice Sůl Pepř Bylinky Postup: Uvaříme si jednu větší červenou řepu, kterou po oloupání nastrouháme na hrubo do mísy. Dále si uvaříme cca 150 [ více... ]
Suroviny: Losos Rýže natural Zeleninová směs Sůl Pepř Citrón Kopr Bazalka Postup: Rýži natural uvaříme v lehce osolené vodě (pokud si vzpomenete, můžete rýži nechat přes noc namočenou, odplaví se nežádoucí látky a rýže bude rychleji uvařená, nezapomeňte [ více... ]
Suroviny: Pohankové těstoviny Med Mák Sůl Postup: Honí Vás mlsná? :-) Mám pro Vás super rychlý recept na sladko, který splňuje princip racionální výživy. Příprava je velice jednoduchá. V osolené vodě si uvaříme celozrnné pohankové těstoviny (1 balení cca [ více... ]
Suroviny: 4 vejce (domácí) 1 cottage 1 gervais 2 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce hořčice Jarní cibulka Sůl Pepř Bylinky Postup: Uvaříme si 4 vejce na tvrdo. Doporučuji nejlépe bio vejce nebo vejce z domácího chovu. Do větší [ více... ]
Suroviny: Krůtí maso Bulgur Cibule Hrášek Mrkev Paprika Kukuřice Česnek Sůl Pepř Kari Kurkuma Řepkový olej Vývar Postup: Bulgur dvakrát propláchneme a uvaříme v lehce osolené vodě, můžeme přidat kurkumu, nejen že je zdravá, ale krásně nám obarví [ více... ]
Suroviny: Jáhly Chia semínka Mandle Mandlové mléko Med Skořice Postup: Příprava jáhlové kaše je velmi jednoduchá a rychlá, zabere Vám jen cca 15-20 minut. Jáhly 2x propláchneme ve studené vodě a dáme vařit. Na 1 porci potřebujeme [ více... ]
Suroviny: Na cca 2-3 porce potřebujete: Mrkev Jablko Hruška Nektarinka Hroznové víno Postup: Příprava smoothie z ovoce a zeleniny je velmi jednoduchá. Vámi oblíbené ovoce-zeleninu pečlivě umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme do nádoby na smoothie a [ více... ]
Suroviny: TĚSTO 4 bílky 4 žloutky 50 g čokoládového proteinu lžíce kakaa lžíce medu 40 g mandlí jemně mletých trošku vody dle potřeby skořice KRÉM avokádo tvaroh šťáva z limety/citrónu tekutá stévie/med/javorový sirup Postup: Z bílků vyšleháme sníh, zvlášť smícháme ostatní [ více... ]
Suroviny: rýže natural/basmati ďobačky pasírovaná rajčata 500 g 2 mrkve 2 rajčata hraška bobkový list 3 ks nové koření skořice lžička třtinového cukru sůl (nebo miso pasta) Postup: Rýži natural/basmati vaříme v lehce osolené vodě (pokud si vzpomenete, [ více... ]
Suroviny: listový salát ředkvičky tuňák bílý jogurt zakysaná smetana celozrnná bageta bazalka pažitka kopr sůl plátek citrónu olivový olej extrapanenský Postup: Jednoduchou a lehkou večeři připravíme snadno. Důkladně omyjeme salát a ředkvičky. Zeleninu nakrájíme na menší kousky [ více... ]
Suroviny: 2 banány 1 jablíčko 4 vejce 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1 prášek do pečiva Bio bez fosfátu hrst rozinek nebo jiného sušené ovoce 3 lžíce kokosového oleje (i jiný druh) 1 hrnek (cca 250 [ více... ]
Suroviny: brambory hermelín ledový salát řeřicha ředkvičky provensálské koření bazalka kmín sůl olivový olej extrapanenský Postup: Očištěné brambory uvaříme v menším množství lehce osolené vody spolu s kmínem. Než se brambory uvaří, připravíme si hermelín. Předehřejeme si troubu, případně [ více... ]
Suroviny: 0,5 l kefíru 150 g špaldové mouky (polohrubé) 50 g pohankové mouky 50 g jáhlové mouky 120 g třtinového cukru 1 vejce ½ hrníčku řepkového oleje 2 lžičky sody 3 lžíce kakaa Postup: Uvedené suroviny důkladně [ více... ]
Suroviny: Rýže natural Kuřecí maso (nejlépe bio kvalita) Pasírovaná rajčata 1 menší cibule 1 mrkev 1 stroužek česneku 1 menší cuketa Kurkuma/kari kmín pepř mletá paprika sůl (nebo miso pasta) lžíce řepkového oleje Postup: Rýži natural vaříme v lehce [ více... ]
Suroviny: 200 g červené čočky 1 cibule 3 stroužky česneku 1 mrkev olivový olej kari nebo kurkuma sůl nebo miso pasta pepř petrželka, pažitka nebo medvědí česnek Postup: Červenou čočku propláchneme v cedníku a necháme okapat. Mezitím [ více... ]
Suroviny: 1 polotučný tvaroh (250g) 1 hrnek špaldové mouky ½ hrnku jemných ovesných vloček ½ hrnku jáhlové mouky ½ hrnku třtinového cukru 2 vejce 3 lžíce chia semínek 5 lžic řepkového oleje ½ hrníčku rostlinného [ více... ]
Suroviny: 250 g cizrny 1 cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 80 g cukety kurkuma kmín pepř sůl (nebo miso pasta) trochu citrónové šťávy lžíce olivového oleje 0,5 l zeleninového vývaru zakysaná smetana Postup: Předem namočenou cizrnu scedíme, v hrnci rozehřejeme [ více... ]
Suroviny: 2 hrnky strouhané cukety 1 nastrouhané jablko 1 hrnek jemných ovesných vloček 1 hrnek špaldové mouky hladké 1 hrnek špaldové mouky celozrnné 3 vejce ¾ hrníčku třtinového cukru ½ hrníčku řepkového oleje ½ hrníčku [ více... ]
LINECKÉ Suroviny: 130 g hladké špaldové mouky, 50 g celozrnné špaldové mouky, 120 g másla, 2 žloutky, 3 lžíce medu, domácí marmeláda Postup: Vyšleháme žloutky, med a máslo, přidáme mouku, všechny ingredience důkladně zpracujeme a prohněteme. Podsypeme hladkou [ více... ]