Hovězí maso s mrkví a bulgurem

Suroviny: Bio hovězí maso Bulgur Mrkev Cibule Česnek Řepkový olej Tymián Pepř Sůl     Postup: Libové bio hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci řepkového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a plátky česneku, orestujeme, přidáme  [ více... ]

Ledový salát s cizrnou a mozzarelou

Suroviny: Ledový salát Cirzna Mozzarela Grahamová bageta Petrželka Provensálské koření Špetka soli       Postup: Lehký salát připravíme snadno. Ledový salát nakrájíme/natrháme na menší kousky, důkladně propláchneme. Cizrnu použijeme uvařenou již vychladlou (případně můžete použít z konzervy např. Bonduelle Vapeur),  [ více... ]

Rýžová kaše s konopným semínkem

Suroviny: Rýže natural Konopná semínka Rýžové mléko Kokosový cukr Sůl         Postup: Rýži propláchneme ve studené vodě a nejlépe přes noc necháme namočenou ve vodě. Ráno slijeme vodu, ještě jednou propláchneme a dáme vařit. Na 1 porci potřebujeme  [ více... ]

Špenátová polévka

Suroviny: Špenát Brambory Vejce Cibule Česnek Niva Olivový olej Sůl Pepř Drcený kmín Miso pasta (bio bujón)   Postup: Na lžíci olivového oleje si lehce orestujeme nakrájenou cibuli na drobno, přidáme nakrájenou/ nastrouhanou 1 velkou bramboru a česnek.  [ více... ]

Salát z černé čočky a červené řepy

Suroviny: Černá čočka Červená řepa Paprika Hrášek Jarní cibulka Krůtí šunka Zakysaná smetana Hořčice Sůl Pepř Bylinky   Postup: Uvaříme si jednu větší červenou řepu, kterou po oloupání nastrouháme na hrubo do mísy. Dále si uvaříme cca 150  [ více... ]

Losos se zeleninovým rizotem

Suroviny: Losos Rýže natural Zeleninová směs Sůl Pepř Citrón Kopr Bazalka     Postup: Rýži natural uvaříme v lehce osolené vodě (pokud si vzpomenete, můžete rýži nechat přes noc namočenou, odplaví se nežádoucí látky a rýže bude rychleji uvařená, nezapomeňte  [ více... ]

Pohankové těstoviny s mákem a medem

Suroviny: Pohankové těstoviny Med Mák Sůl         Postup: Honí Vás mlsná? :-) Mám pro Vás super rychlý recept na sladko, který splňuje princip racionální výživy. Příprava je velice jednoduchá. V osolené vodě si uvaříme celozrnné pohankové těstoviny (1 balení cca  [ více... ]

Vajíčková pomazánka

Suroviny: 4 vejce (domácí) 1 cottage 1 gervais 2 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce hořčice Jarní cibulka Sůl Pepř Bylinky   Postup: Uvaříme si 4 vejce na tvrdo. Doporučuji nejlépe bio vejce nebo vejce z domácího chovu. Do větší  [ více... ]

Krůtí maso se zeleninou a bulgurem

Suroviny: Krůtí maso Bulgur Cibule Hrášek Mrkev Paprika Kukuřice Česnek Sůl Pepř Kari Kurkuma Řepkový olej Vývar   Postup: Bulgur dvakrát propláchneme a uvaříme v lehce osolené vodě, můžeme přidat kurkumu, nejen že je zdravá, ale krásně nám obarví  [ více... ]

Jáhlová kaše s chia semínky a mandlemi

Suroviny: Jáhly Chia semínka Mandle Mandlové mléko Med Skořice           Postup: Příprava jáhlové kaše je velmi jednoduchá a rychlá, zabere Vám jen cca 15-20 minut. Jáhly 2x propláchneme ve studené vodě a dáme vařit. Na 1 porci potřebujeme  [ více... ]

Smoothie z ovoce a zeleniny

Suroviny: Na cca 2-3 porce potřebujete: Mrkev Jablko Hruška Nektarinka Hroznové víno             Postup: Příprava smoothie z ovoce a zeleniny je velmi jednoduchá. Vámi oblíbené ovoce-zeleninu pečlivě umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme do nádoby na smoothie a  [ více... ]

Avokádový dezert s tvarohem

Suroviny: TĚSTO 4 bílky 4 žloutky 50 g čokoládového proteinu lžíce kakaa lžíce medu 40 g mandlí jemně mletých trošku vody dle potřeby skořice   KRÉM avokádo tvaroh šťáva z limety/citrónu tekutá stévie/med/javorový sirup   Postup: Z bílků vyšleháme sníh, zvlášť smícháme ostatní  [ více... ]

Rajská omáčka s rýží a ďobačky

Suroviny: rýže natural/basmati ďobačky pasírovaná rajčata 500 g 2 mrkve 2 rajčata hraška bobkový list 3 ks nové koření skořice lžička třtinového cukru sůl (nebo miso pasta)   Postup: Rýži natural/basmati vaříme v lehce osolené vodě (pokud si vzpomenete,  [ více... ]

Zeleninový salát s tuňákem

Suroviny: listový salát ředkvičky tuňák bílý jogurt zakysaná smetana celozrnná bageta bazalka pažitka kopr sůl plátek citrónu olivový olej extrapanenský   Postup: Jednoduchou a lehkou večeři připravíme snadno. Důkladně omyjeme salát a ředkvičky. Zeleninu nakrájíme na menší kousky  [ více... ]

BANÁNOVÁ BÁBOVKA BEZ CUKRU A MOUKY

Suroviny: 2 banány 1 jablíčko 4 vejce 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1 prášek do pečiva Bio bez fosfátu hrst rozinek nebo jiného sušené ovoce 3 lžíce kokosového oleje (i jiný druh) 1 hrnek (cca 250  [ více... ]

GRILOVANÝ HERMELÍN S BRAMBOREM A SALÁTEM

Suroviny: brambory hermelín ledový salát řeřicha ředkvičky provensálské koření bazalka kmín sůl olivový olej extrapanenský   Postup: Očištěné brambory uvaříme v menším množství lehce osolené vody spolu s kmínem. Než se brambory uvaří, připravíme si hermelín. Předehřejeme si troubu, případně  [ více... ]

BUCHTA Z KEFÍRU

Suroviny: 0,5 l kefíru 150 g špaldové mouky (polohrubé) 50 g pohankové mouky 50 g jáhlové mouky 120 g třtinového cukru 1 vejce ½ hrníčku řepkového oleje 2 lžičky sody 3 lžíce kakaa   Postup: Uvedené suroviny důkladně  [ více... ]

ZELENINOVÁ SMĚS S KUŘECÍM MASEM A RÝŽÍ

Suroviny: Rýže natural Kuřecí maso (nejlépe bio kvalita) Pasírovaná rajčata 1 menší cibule 1 mrkev 1 stroužek česneku 1 menší cuketa Kurkuma/kari kmín pepř mletá paprika sůl (nebo miso pasta) lžíce řepkového oleje   Postup: Rýži natural vaříme v lehce  [ více... ]

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Suroviny: 200 g červené čočky 1 cibule 3 stroužky česneku 1 mrkev olivový olej kari nebo kurkuma sůl nebo miso pasta pepř petrželka, pažitka nebo medvědí česnek    Postup: Červenou čočku propláchneme v cedníku a necháme okapat. Mezitím  [ více... ]

TVAROHOVÁ BÁBOVKA S CHIA SEMÍNKY

Suroviny: 1 polotučný tvaroh (250g) 1 hrnek špaldové mouky ½ hrnku jemných ovesných vloček ½ hrnku jáhlové mouky ½ hrnku třtinového cukru 2 vejce 3 lžíce chia semínek 5 lžic řepkového oleje ½ hrníčku rostlinného  [ více... ]

CIZRNOVÁ POLÉVKA

Suroviny: 250 g cizrny 1 cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 80 g cukety kurkuma kmín pepř sůl (nebo miso pasta) trochu citrónové šťávy lžíce olivového oleje 0,5 l zeleninového vývaru zakysaná smetana   Postup: Předem namočenou cizrnu scedíme, v hrnci rozehřejeme  [ více... ]

CUKETOVÁ BÁBOVKA

 Suroviny: 2 hrnky strouhané cukety 1 nastrouhané jablko 1 hrnek jemných ovesných vloček 1 hrnek špaldové mouky hladké 1 hrnek špaldové mouky celozrnné 3 vejce ¾ hrníčku třtinového cukru ½ hrníčku řepkového oleje ½ hrníčku  [ více... ]

VÁNOČNÍ CUKROVÍ… trochu zdravěji :-)

LINECKÉ Suroviny:                                                                                                              130 g hladké špaldové mouky, 50 g celozrnné špaldové mouky, 120 g másla, 2 žloutky, 3 lžíce medu, domácí marmeláda Postup: Vyšleháme žloutky, med a máslo, přidáme mouku, všechny ingredience důkladně zpracujeme a prohněteme. Podsypeme hladkou  [ více... ]