BANÁNOVÁ BÁBOVKA BEZ CUKRU A MOUKY

Suroviny:

  • 2 banány
  • 1 jablíčko
  • 4 vejce
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 prášek do pečiva Bio bez fosfátu
  • hrst rozinek nebo jiného sušené ovoce
  • 3 lžíce kokosového oleje (i jiný druh)
  • 1 hrnek (cca 250 ml) mandlové moučky (rozemleté mandle v mixéru)
  • 1/2 hrnku namletých ořechů (dle vlastního výběru)
  • popř. skořice, vanilka, citronová kůra, kakao…

 

Postup:

V míse vyšlehejte zvlášť bílky a žloutky (4 vejce) do husté pěny. Namelte si mandle a ořechy, přendejte do další misky a ve stejném mixéru rozmixujte banány a jablíčko do hladké kaše jako přesnídávku (jablíčko i se slupkou, jen zbavené jádřince). Ovocnou směs přidejte k našlehaným vajíčkům, postupně přidejte i všechny namleté oříšky. Zlehka přimíchejte kokosový olej, dochuťte skořicí, vanilkou, citronovou kůrou. Na závěr přidejte prášek do pečiva, rozinky, případně další sušené ovoce. Bábovkovou formu použijte nejlépe silikonovou – nepřilnavou. Pečte na cca 180 stupňů cca 45 minut, klasicky zkuste špejlí nebo párátkem, zda se nelepí, po vyndání z trouby překlopte formu na mřížku… za pár minut Vás bábovka sama překvapí 🙂 .