GRILOVANÝ HERMELÍN S BRAMBOREM A SALÁTEM

Suroviny:

  • brambory
  • hermelín
  • ledový salát
  • řeřicha
  • ředkvičky
  • provensálské koření
  • bazalka
  • kmín
  • sůl
  • olivový olej extrapanenský

 

Postup:

Očištěné brambory uvaříme v menším množství lehce osolené vody spolu s kmínem. Než se brambory uvaří, připravíme si hermelín. Předehřejeme si troubu, případně připravíme elektrický či jiný gril. Hermelín zakápneme olivovým olejem a okořeníme z obou stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby nebo na gril na cca 15-20 min.

Suroviny pro zeleninový salát volíme podle chuti. Vše důkladně omyjeme. Nakrájíme si ledový salát, řeřichu i ředkvičky. Smícháme dohromady spolu s kořením. Lehce pokapeme olivovým olejem.

Klasickou tatarku můžete nahradit dresinkem z bílého jogurtu, bazalky, česneku a špetky soli.