Hovězí maso s mrkví a bulgurem

Suroviny:

  • Bio hovězí maso
  • Bulgur
  • Mrkev
  • Cibule
  • Česnek
  • Řepkový olej
  • Tymián
  • Pepř
  • Sůl

 

 

Postup:

Libové bio hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci řepkového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a plátky česneku, orestujeme, přidáme maso, které necháme zatáhnout, zlehka osolíme, opepříme a přidáme trochu tymiánu. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Připravíme si bulgur – dvakrát propláchneme v čisté vodě, vaříme v lehce osolené vodě cca 15 minut. Mrkev si očistíme a nakrájíme na kolečka, uvaříme v mírně osolené vodě.