Krůtí maso se zeleninou a bulgurem

Suroviny:

  • Krůtí maso
  • Bulgur
  • Cibule
  • Hrášek
  • Mrkev
  • Paprika
  • Kukuřice
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari
  • Kurkuma
  • Řepkový olej
  • Vývar

 

Postup:

Bulgur dvakrát propláchneme a uvaříme v lehce osolené vodě, můžeme přidat kurkumu, nejen že je zdravá, ale krásně nám obarví bulgur do žluta. Zeleninu si načistíme a nakrájíme. Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Připravíme si větší pánev, kde budeme směs připravovat. Na řepkovém oleji orestujeme cibuli, mrkev, přidáme krůtí maso, až se zatáhne, přidáme i zbylou zeleninu. Vše osolíme, přidáme kari, pepř a sušený česnek. Směs podlijeme vývarem a chvíli podusíme do měkka. Podáváme s připraveným bulgurem.