Lívance z banánu

Suroviny:

  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 1 menší hrníček ovesných vloček
  • ½ hrníčku kefíru/rostlinného mléka
  • Špetka soli
  • Zakysaná smetana
  • Domácí marmeláda/povidla
  • Datlový sirup

 

 

 

 

 

Postup:

Nakrájíme banány na kousky a spolu s vejci, ovesnými vločkami a špetkou soli rozmixujeme (např. v nutrimixéru). Můžeme naředit trochou bílého kefíru nebo rostlinného mléka na požadovanou hustotu. Lívance připravujeme klasicky na pánvi lehce vymazané řepkovým olejem, případně úplně bez tuku.

Hotové lívance potřeme domácími povidly nebo marmeládou, přidáme lžíci zakysané smetany a dochutíme datlovým sirupem. Banány i datlový sirup jsou dostatečně sladké, takže není potřeba žádný jiný cukr přidávat. Jsou výborné, vyzkoušejte. 🙂 Množství surovin pro cca 2 osoby.

Lívance lze jednoduše připravit i v bezlepkové variantě, stačí pouze nahradit ovesné vločky kokosem.