Rajská omáčka s rýží a ďobačky

Suroviny:

  • rýže natural/basmati
  • ďobačky
  • pasírovaná rajčata 500 g
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • hraška
  • bobkový list 3 ks
  • nové koření
  • skořice
  • lžička třtinového cukru
  • sůl (nebo miso pasta)

 

Postup:

Rýži natural/basmati vaříme v lehce osolené vodě (pokud si vzpomenete, můžete rýži nechat přes noc namočenou, odplaví se nežádoucí látky a bude rychleji uvařená, nezapomeňte vodu před varem vyměnit). Nakrájíme si oškrábanou mrkev na menší kousky, dáme vařit do hrnce s menším množstvím vody spolu s celými rajčaty, bobkovým listem a přidáme pár kuliček nového koření. Po změknutí vyndáme slupky od rajčat a koření. Přidáme pasírovaná rajčata / rajský protlak, ve kterém jsme rozmíchali lžíci hrašky. Celou směs povaříme, rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme špetkou skořice, lžičkou třtinového cukru a dle potřeby osolíme (můžete použít i pravou sójovou omáčku nebo miso pastu). Maso v tomto případě nahradíme ďobačky.