Salát z černé čočky a červené řepy

Suroviny:

  • Černá čočka
  • Červená řepa
  • Paprika
  • Hrášek
  • Jarní cibulka
  • Krůtí šunka
  • Zakysaná smetana
  • Hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Bylinky

 

Postup:

Uvaříme si jednu větší červenou řepu, kterou po oloupání nastrouháme na hrubo do mísy. Dále si uvaříme cca 150 – 200 g černé čočky v lehce osolené vodě. Než vše vychladne, nakrájíme si jarní cibulku, papriku a krůtí šunku (96% masa). Nakrájenou zeleninu spolu se šunkou promícháme v míse s nastrouhanou uvařenou červenou řepou. Přidáme vychladlou černou čočku, zelený hrášek (čerstvý nebo sterilovaný), 2-3 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku hořčice, pepř, zlehka osolíme. Dle vlastní chuti můžete přidat třeba trochu bazalky, kurkumy… Salát dobře promícháme a necháme odležet v lednici. Podáváme např. s celozrnnou domácí bagetou nebo žitným pečivem.