Špenátová polévka

Suroviny:

  • Špenát
  • Brambory
  • Vejce
  • Cibule
  • Česnek
  • Niva
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Miso pasta (bio bujón)

 

Postup:

Na lžíci olivového oleje si lehce orestujeme nakrájenou cibuli na drobno, přidáme nakrájenou/ nastrouhanou 1 velkou bramboru a česnek. Nachystáme si listový špenát (čerstvý nebo mražený), přidáme do hrnce. Vše zalijeme filtrovanou vodou, přidáme lžičku miso pasty (případně jednu kostku bio bujónu), drcený kmín, pepř a povaříme. Nakrájíme kousek nivy a přidáme do polévky, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Díky mixování a nivě bude mít polévka krémovou konzistenci. Měla by být i dostatečně slaná díky použitým surovinám (miso pasta/bio bujón, niva), přisolte již jen zlehka. Na závěr přidejte rozšlehané vejce.