Vajíčková pomazánka

Suroviny:

  • 4 vejce (domácí)
  • 1 cottage
  • 1 gervais
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce hořčice
  • Jarní cibulka
  • Sůl
  • Pepř
  • Bylinky

 

Postup:

Uvaříme si 4 vejce na tvrdo. Doporučuji nejlépe bio vejce nebo vejce z domácího chovu. Do větší misky přidáme všechny suroviny – cottage, gervais, nakrájená vajíčka, bílý jogurt, hořčici, na jemno nakrájenou jarní cibulku (pokud nemáte, můžete použít klasickou menší cibuli nebo kousek pórku), vše důkladně promícháme, dle chuti přidáme špetku pepře, soli, případně bylinky (např. pažitka, petrželka…).

Pomazánku můžeme namazat na celozrnné pečivo (nejlépe žitné kváskové) nebo knackebrot, nezapomeňte přidat zeleninu 🙂 .