Zeleninový salát s tuňákem

Suroviny:

  • listový salát
  • ředkvičky
  • tuňák
  • bílý jogurt
  • zakysaná smetana
  • celozrnná bageta
  • bazalka
  • pažitka
  • kopr
  • sůl
  • plátek citrónu
  • olivový olej extrapanenský

 

Postup:

Jednoduchou a lehkou večeři připravíme snadno. Důkladně omyjeme salát a ředkvičky. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a promícháme s připraveným dresinkem z bílého jogurtu, zakysané smetany a koření – kopr, bazalka, pažitka, špetka soli a lžička olivového oleje.

Pokud nemáme možnost zakoupit čerstvé maso z tuňáka, vybereme kvalitní maso z konzervy, to scedíme a přidáme do salátu. Lehce zakápneme citrónem. Můžeme podávat s celozrnnou bagetkou nebo knackebrotem. Rychlé a snadné… dobrou chuť 🙂 !